Treinstation Rotterdam Alexander gaat vanaf vandaag officieel op de schop. Het station wordt gerenoveerd en na de verbouwing zitten het trein- en metrostation onder één dak.Het project is een samenwerking tussen RET, ProRail, Gemeente Rotterdam, De Verkeersonderneming en NS. De projectleiding is hierbij in handen van NS.

“Op dit moment is het station Alexander nog een treinstation waar een metrostation van de RET aan vastzit. Straks hebben NS, Prorail en de RET samen één mooi station met voor de grootste overstapstroom een loopbrug  van de trein naar de metro en vice versa zegt Maurice Unck, algemeen directeur RET. Overstappers  hoeven straks niet meer eerst het metrospoor over te steken, veel veiliger dus.”

Ook de stationsomgeving wordt aangepakt, zodat de omgeving en het station op elkaar aansluiten. Doel is om in de zomer van 2019 klaar te zijn.

Deel dit artikel