Enige tijd geleden is er door de gemeente Rotterdam met bewoners een schouw op het Noordereiland gelopen. Volgens de aanwezige bomenexpert van het Noordereiland en de groenexpert van de gemeente Rotterdam zouden de hemelbomen, ter hoogte van de adressen 89a tot 134, in de talud (schuine vlak langs de kade) op de Prins Hendrikkade verwijderd moeten worden. Deze kunnen op den duur de wand van de kade beschadigen. Op verzoek van de gemeente Rotterdam zorgt het Havenbedrijf daarom voor het verwijderen van de hemelbomen.

Hemelbomen kenmerken zich door hun snelle groei en verspreiding. Ze worden ongeveer 25 meter hoog. Deze boomsoort scheidt chemicaliën af die het gedrag, de gezondheid, groei en fysiologie van andere planten en insecten kunnen beïnvloeden. Daarnaast kan deze soort straatverharding opdrukken en beschadigen.

Het Havenbedrijf heeft het Rotterdams Steenzetbedrijf B.V. gevraagd om de hemelbomen te verwijderen. Zij starten maandag 21 mei met de werkzaamheden, die gedurende 5 à 6 weken, van maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 16.00 uur, gefaseerd plaatsvinden.

Bron&foto: PortofRotterdam

Deel dit artikel