Het Metropolis Festival is een uniek evenement. Geen enkel gratis festival manifesteert zich zo specifiek met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Al sinds 1988 laat Metropolis een groot publiek kennismaken met opvallende, vernieuwende en verrassende muziek van hoge kwaliteit. Het eendaagse festival biedt een podium aan talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan. Het biedt een zoektocht door de spannende line-up van internationale artiesten met een live reputatie. Naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren. Gemiddeld weten op de eerste zondag van juli ieder jaar weer zo’n 35.000 bezoekers het Zuiderpark te vinden voor een onvervalste festivalbeleving op de zuidoever van de Nieuwe Maas.

Dit zijn de eerste namen voor de 30e editie van Metropolis: Alice Merton, Arcane Roots, Bad Sounds, Caroline Rose, Confidence Man, Lewsberg en Tamino maken op zondag 8 juli 2018 hun opwachting in het Rotterdamse Zuiderpark!

Voor jong talent biedt Metropolis in samenwerking met de Popunie een plek op Talent Stage. De inschrijving voor dit podium is geopend! Talent Stage is hét podium voor jonge acts die staan te popelen om de wereld te laten wat zijn in huis hebben. Jaarlijks melden tientallen bands, acts en muzikanten zich aan met het doel om zo’n felbegeerde spot op Metropolis te bemachtigen.

Foto: Metropolis Festival

Deel dit artikel