Feyenoord stroomt komend seizoen definitief in de derde voorronde van de Europa League in. Die conclusie kan worden getrokken na de Europa League-finale van woensdagavond, waarin Atlético Madrid met 0-3 te sterk was voor Olympique Marseille.

Winst van Marseille was gunstig geweest voor Feyenoord. De Fransen staan in eigen land namelijk vierde in de competitie en dreigen zich niet te plaatsen voor de Champions League. Wanneer Marseille de Europa League had gewonnen, zou de ploeg zich op deze manier kwalificeren voor het miljardenbal. In dat geval zou Feyenoord het ticket voor de groepsfase van de Europa League overnemen.

Nu dat scenario niet uit is gekomen, behoudt Feyenoord het ticket voor de derde voorronde dat het bemachtigde door de KNVB Beker te winnen. De wedstrijden in de derde voorronde van de Europa League worden in het seizoen 2018-2019 afgewerkt op 9 en 16 augustus. Feyenoord weet na loting op 23 juli wie de tegenstander is in de eerste Europese wedstrijden van de nieuwe voetbaljaargang.

Indien Feyenoord de derde voorronde doorkomt, plaatst de ploeg zich voor de play-offronde van het toernooi, waarvan de wedstrijden worden gespeeld op 23 en 30 augustus. De winnaars van de play-offronde plaatsen zich voor de groepsfase van de Europa League.