De verhuizing van patiënten in bedden is gedaan. Alle patiënten zijn over van de Daniel den Hoed kliniek naar het Erasmus MC. De verhuizing begon rond 7.00 uur. Tijdens het vervoer staan op de kruispunten verkeersregelaars in felgele pakken, terwijl ambulances en speciaal daarvoor ingerichte vrachtwagens van de firma Convoi de patiënten rustig rijdend naar de nieuwbouw brengen. De laatste patiënt komt rond 14.00 uur aan (foto rechts).

Niet alleen de patiënten, ook het personeel nam afscheid van de Daniel den Hoed. Sommigen hebben hun leven lang op die locatie gewerkt. Verpleegkundigen en collega’s schreven bij het definitief verlaten van hun werkplek afscheidsteksten op de muren. Te lezen was onder meer: ‘Na 35 jaar toch sentimenteel afscheid’. ‘Vele onvergetelijke herinneringen hier’, ‘Houdoe en bedankt!’ en ‘Bedankt voor de goede en slechte tijden’.

Foto: Erasmus MC

Deel dit artikel