De ‘thuisblijvers’ die aankomend weekend niets willen missen van de Roparun kunnen luisteren en kijken naar Roparunradio. Roparunradio volgt de teams op de voet en doet, 73 uur lang, non-stop verslag van het loopevenement van het jaar. De uitzendingen van Roparunradio starten vrijdagavond 18 mei om 19.00 uur. Op maandagavond 21 mei om 20.00 uur is het radio- en televisieprogramma afgelopen.

De studio is dit jaar gevestigd in Het Kruispunt in Barendrecht. Veertig vrijwillige medewerkers (technici, presentatoren, redacteuren, cameramensen en verslaggevers) zijn het hele weekend op pad. Op vrijdagavond komt Roparunradio live vanaf het startterrein in Parijs. Op zondagavond wordt Roparunradio live uitgezonden vanuit Zele en op maandag staan de verslaggevers op de Binnenrotte in Rotterdam om de teams binnen te halen. In de studio in Barendrecht worden studiogasten ontvangen en wordt er meer verteld over de goede doelen van de Roparun. Roparunradio is door heel Nederland te beluisteren. Veel lokale omroepen zenden Roparunradio uit. In Rotterdam is de evenementenzender te beluisteren via 107.5FM, in grote delen van Nederland via DAB+ en wereldwijd via internet. Ook is Roparunradio te beluisteren en te zien via de websites van onder meer RTV Rijnmond en Dagblad010.

Via Roparunradio.nl is het laatste nieuws over de Roparun te volgen. Ook kunnen thuisblijvers via de website een favoriete deelnemer, team of vrijwilliger succes wensen in het Groetenboek. Wil je weten waar je Roparunradio kunt beluisteren? Kijk dan op www.roparunradio.nl.

Deel dit artikel