Alle verpleegafdelingen gaan vandaag met hun patiënten in bedden over van het Daniel den Hoed kliniek naar de nieuwbouw van het Erasmus MC. De poli’s zijn afgelopen week verhuisd. 
Er worden steeds meer behandelingen uitgevoerd zonder dat er een overnachting voor nodig is. In het nieuwe ziekenhuis ontvangen zij deze patiënten in de Centrale Dagbehandeling. Een prettige omgeving waar patiënten gastvrij ontvangen en begeleid worden. Tijdens een chemokuur, infuustherapie en na een reeks diagnostische onderzoeken of een kleine chirurgische ingreep verblijft de patiënt comfortabel in één van de behandellounges op de dagbehandeling. Een plek met een prettige sfeer waar zo nodig ook gebruik gemaakt kan worden van de privacy van een patiëntenkamer.

Alle patiëntenkamers in de kliniek van het nieuwe Erasmus MC zijn eenpersoonskamers. Zo vergroten ze de privacy voor de patiënt en zijn of haar bezoekers. Ook is het nu mogelijk om een gesprek met de arts of verpleegkundigen op de patiënten hun eigen kamer te voeren en hoeven de patiënten minder verplaatst te worden voor onderzoek. Via een tablet kunnen de patiënten in hun kamer de verlichting, zonwering en temperatuur regelen en de maaltijdkeuzes aangeven. Zo hebben de patiënten meer controle over hun verblijf in het Erasmus MC.

Foto: EMG architecten

Deel dit artikel