De Rotterdamse Koopgoot staat vrijdag 25 t/m zondag 27 mei in het teken van culinair genieten én gezelligheid. Het populaire winkelgebied wordt het gehele weekend getransformeerd tot ‘Kookgoot’; een culinair paradijs aangekleed met fraaie dinertafels, bistro terrassen, muziek en pop-up keukens. Fijnproevers kunnen hier hun hart ophalen: getalenteerde chef-koks geven een uniek kijkje in de keuken met interessante demo’s. Uiteraard komt het proeven van de excellente gerechten ook aan bod! Bezoekers en geïnteresseerden kunnen spontaan aanschuiven aan één van de sfeervol ingedekte tafels, neerstrijken op de terrassen of op ontdekkingstocht naar de foodtrucks.

Het langslopend publiek kan elk uur gratis aanschuiven aan de prachtig gedekte tafels met dertig én vijftig zitplaatsen. Chef-koks vertellen hier met passie over de bereiding van de gerechten en geven een uniek kijkje in de keuken. Zo bereidt chef-kok Fred Mustert van sterrenrestaurant Fred onweerstaanbare gerechten. De smakelijke tour is pas écht compleet met ‘de lekkernijen op wielen’ op de sfeervolle terrassen. Nuttig hier smaakvolle hapjes en drankjes uit verschillende werelddelen.

Culinair kanen; Afwisselend foodwaardig programma met Koekela, vega Pop Up, Soi3, Bertmans en meer.

Zoetekauwen opgelet: Op vrijdag zal de Kookgoot groots worden ingeluid met een demonstratie door Koekela. Ben je meer een borrelliefhebber en houd je van eclectische gerechten van de hoogste kwaliteit? Dan past de ‘Wijnmakerslunch’ waarschijnlijk meer in jouw smaakpaillet. Bierliefhebbers opgelet! Limburgse glorie Gulpener verzorgt daarnaast de biercolleges waar bezoekers alle weetjes over bier te horen krijgen. Natuurlijk is er ook aan de verantwoorde levensgenieters gedacht. Daarom is er op zaterdag een Vega Pop Up, verzorgd door Friedjof Kempenaar en vindt er een sfeervol duurzaamheidsdiner plaats. Toch meer behoefte aan een smakelijke Asian cuisine? Dan ben je aan het juiste adres bij Thais restaurant Soi3 en de Japanse open keuken van Three. De grote namen van onze havenstad mogen absoluut niet ontbreken in de Kookgoot-lijst. Lola Bar & Kitchen, Café Rotterdam en Bertmans maken daarom het programma compleet!

Lunch with a view…lunchen in de lift van Hudon’s Bay.

Op zaterdag 26 mei kun je lunchen in… de lift van Hudson’s Bay. Jawel. Er is nog plek over om 14:00 en 15:00 uur. De lunch wordt verzorgd door La Place en Saks Off 5th. Inschrijven kan bij La Place in Hudon’s Bay.

WTC shops vrijdag 25 en zaterdag 26 mei, Foodtrucks & Picknick:

Aanstaande vrijdag en zaterdag worden klanten van de WTC shops verwend met heerlijke hapjes, drankjes of een ijsje bij één van de foodtrucks. Ook kun je even lekker uitrusten bij een van de gezellige picknickplekjes op de hoeken Meent-Rode Zand en Rode Zand-Beursplein. (Zie bijgevoegde foto)

Lijnbaangebied vrijdag 25 mei, funky straatorkestje & Pop-uptredens / op de foto met je superhelden:

Op vrijdagavond 25 mei presenteert LijnB vol trots talenten uit ons eigen Rotterdam. Aan alles is gedacht; genieten van een funky straatorkestje, op de foto met je superhelden tot een van dé beste danscrews van dit moment en dat allemaal uit onze eigen stad! Neem met Spiderman of Batman een selfie, leer dansmoves van professionele b-boys, jam mee met de straatmuzikanten en neem deel aan een publieks battle! Je vindt deze en de andere pop up optredens verspreid over de Korte Lijnbaan, Lijnbaan en het Binnenwegplein.

Plaza, mystery shopper zaterdag 26 mei van 12u30-16u30:

De mystery shopper brengt een bezoek aan verschillende winkels en verrast bezoekers door hun aankoop te vergoeden!