Vanaf 25 mei worden de openingstijden van de winkels verruimd en zijn de winkels in het centrum van Rotterdam dagelijks geopend tot 19:00 uur; dus ook in het weekend! Op vrijdag blijft de koopavond uiteraard en zijn de winkels open tot 21:00 uur.

Dominique van Elsacker, directeur van de stichting Urban Department Store Rotterdam die de belangen behartigt van de verenigde winkeliers en winkelpandeigenaren licht toe: “We zijn zeer verheugd met deze verruiming van de openingstijden. Vooral bijzonder is dat ook op zaterdag en zondag de winkels open blijven tot 19:00 uur. De koopavond op vrijdag blijft uiteraard. Het betreft een besluit vanuit het collectief en er is sprake van zoveel deelnemers dat we kunnen stellen ‘dat de stad open is tot 19:00 uur’.

We hopen dat de winkels buiten het kernwinkelgebied spoedig aansluiten bij dit initiatief, want hoe meer hoe beter! Dit is hét moment; UDSRotterdam heeft in opdracht van de leden de mogelijkheden onderzocht en gebleken is dat vooral in het weekend het aantal bezoekers toe blijft nemen en er behoefte is aan verruimde openingstijden. De vele forenzen raden we aan hun boodschappen aan het einde van de werkdag te doen in plaats van achteraan aan te sluiten in de avondspits.”