Zaterdag 26 mei en zondag 27 mei is het weer zover: De Ronde van Katendrecht. Een festival waarbij cultuur en sport elkaar ontmoeten. Het cultuurprogramma biedt live-muziek, DJ’s, theater, literatuur, fotografie/cinema, jeugdvoorstellingen en kinderattracties. Zo zijn er concerten, theatrale en literaire optredens, exposities en is er volop straattheater voor jong en oud. Het evenement vindt plaats op en rond de Veerlaan en het Deliplein in de Rotterdamse wijk Katendrecht.

De Ronde van Katendrecht heeft sinds enkele jaren ook een bijzondere hardloopwedstrijd over 5 en 10 kilometer. Spectaculair zijn de races van de Fixed Gear-rijders. De wedstrijd voor wereldberoemde oud-beroepsrenners is jaarlijks één van de publiekstrekkers. Daarnaast kan iedereen met fietsfanatisme meedoen met de verschillende leuke wedstrijden op alle niveau’s!

Ook bezoekers die niet van wielrennen houden, kunnen elkaar ontmoeten en een gezellige dag beleven op Katendrecht. Het is als bij Franse dorpsfeesten. Grote lange tafels met eten en drinken in overvloed, muziek, ontmoeting, lachen, dansen en overal spelende kinderen. Nieuwkomer of toerist? Geen enkel probleem, iedereen is welkom! Het evenement is uniek in zijn soort en uniek voor Rotterdam en heeft een landelijke uitstraling.

Foto: Ronde van Katendrecht

Deel dit artikel