De wijk Charlois verandert begin juni in een podium voor topkunst en lokaal talent.

Bezoekers van Charlois Speciaal kunnen de atelierroute volgen, exposities en lezingen bezoeken of genieten van een muzikaal programma.

Charlois is een echte volkswijk. Er is een oude zeventiende eeuwse dorpskern met kerkplein, een immens havengebied, een Japanse stiltetuin en het afgelegen quarantainegebied. Bijzonder aan de wijk zijn de vele ateliers en kunstenaarscomplexen. In Charlois wonen en werken nationaal en internationaal bekende kunstenaars. Veelal onopgemerkt en achter gesloten deuren, die tijdens twee weekenden (2 en 3, en 9 en 10 juni) hun deuren openen. Het programma van Charlois Speciaal leidt via verschillende routes langs bijzondere locaties zoals het havengebied, de oude dorpskern, een Japanse stiltetuin, het Quarantaineterrein, kerken, en wederopbouwwijken.

5 Thema’s

Tijdens deze 13e editie van het kunstfestival staan vijf thema’s centraal: honden, tuinieren, eten en drinken, tattoos en textiel. Aan kunstenaars is de opdracht gegeven vanuit deze thema’s samen met de bewoners projecten te ontwikkelen. Doel is om bewoners met verschillende culturen, denkbeelden en geloven samen te brengen. Daardoor groeit de saamhorigheid en levendigheid in een gebied met meer dan 150 verschillende nationaliteiten, en dat versterkt de relatie tussen kunst en de lokale cultuur.

Kijk voor aanvullende informatie op de website Charloisspeciaal.nl.

Deel dit artikel