Verschillende culturen bevolken de West-Kruiskade sinds jaar en dag. Daar horen allerlei vieringen bij, waaronder de Ramadan, waarbij dagelijks het vasten wordt verbroken met een iftar. Op de West-Kruiskade zijn er buurtbewoners en ondernemers die heel graag samen met hun buren, klanten of andere geïnteresseerden samen willen eten.

Gewoon, buiten op straat! Op 1 en 2 juni organiseert de West-Kruiskade daarom een grootse openbare iftar. Door een intensieve samenwerking van horeca en vrijwilligers, zal het Rotterdamse Tiendplein omgetoverd worden tot een openlucht restaurant waarbij iedereen mag aanschuiven om samen te eten.

Het evenement is ontstaan uit nieuwsgierigheid vanuit buurtbewoners naar elkaar toe. Veel buren en ondernemers van de West-Kruiskade vasten tijdens de maand Ramadan. Hun leef ritme veranderd en gezelligheid rondom het eten en samenzijn verplaatst zich naar laat in de avond. Mensen die ’s avonds gaan eten na een lange dag vasten delen dit graag met mensen die niet vasten. En de mensen die niet vasten zijn benieuwd hoe het er bij zo’n maaltijd (iftar) in de Ramadan er aan toe gaat, en hoe dit proeft!

Alle ondernemers van de West-Kruiskade dragen hun steentje bij voor dit bijzondere evenement. Zo combineren bijvoorbeeld de horeca zaken Madera House, Ryad, Ilya en Mr. Beans hun verschillende keukens om een geweldige maaltijd op tafel te zetten. Gasten van de iftar zullen verrast worden met traditionele lekkernijen uit de Marokkaanse en Turkse keukens en het beste van de menukaarten van de verschillende restaurants. De organisatie zorgt voor een bijzondere beleving, zo is er een henna artiest aanwezig, muziek, en een thee schenker.

Op 1 juni zullen er voor de iftar verschillende prominente bewoners en relaties van de wijk worden uitgenodigd. Op 2 juni worden alle buurtbewoners, betrokken partijen en overige geïnteresseerden uitgenodigd om aan te schuiven aan een van de 15 iftar tafels die buiten worden opgesteld. Gasten zijn welkom vanaf 21.00 uur, vanaf ± 21.50 uur zal het eten en drinken worden geserveerd.