Quarantaine-eiland bewoners Juliette Tulkens en Harm Goslink Kuiper organiseren dit jaar weer (net als in 2016) hun ‘Festival Quarantaine Speciaal’ als onderdeel van Charlois Speciaal. Juliette en Harms insteek bij de vorige editie in 2016 was een klein festivalletje voor vrienden en bekenden op het prachtige Quarantaine-eiland te Heijplaat Rotterdam. Met zo’n 2000 bezoekers liep dat net iets anders. De betoverend mooie locatie, de open en toegankelijke sfeer en de diverse, rijke programmering zorgde voor veel blije gezichten.

Dit jaar dus: Festival Quarantaine Speciaal #2! Een verfijnd, divers en laagdrempelig festival vol muziek, kunst, literatuur, activiteiten, lekker eten en verpozing op het prachtige, groene Quarantaine eiland (met strand!) pal aan de Maas, midden in het Rotterdamse havengebied.

Met o.a.: Yoga, als start van de dag in het oude Quarantainebadhuis, een strijkconcert aan de Maas, Goslink met de pre-release van zijn langverwachte nieuwe album ‘Zelfportret’, diverse rondleidingen over het terrein, schrijver Ernest van der Kwast, Pirates of the Quarantine, nóg een mini–festival binnen het festival; Cosmo & Bobje ‘op visite’, 78-toeren DJ Blue Flamingo, educatie en spel voor kinderen, open ateliers, expositie en nog veel meer!

Tijden: de gehele dag, van 10:30(yoga) tot 21:30. Op het terrein zijn meerdere eetgelegenheden. Drank, koffie en thee zijn verkrijgbaar. Neem ook cash geld mee want er zijn geen pinautomaten op Heijplaat en niet alle tentjes hebben pinmogelijkheid. Tip: pak de Waterbus (met fiets) of watertaxi voor een mooie havenervaring.
Zaterdag 2 juni 2018, Quarantaineterrein Heijplaat, Quarantaineweg 1, Rotterdam.

Foto: Festival Quarantaine Speciaal

Deel dit artikel