Huis van de Wijk ‘Het Klooster’ stond maandag 28 mei in het teken van verbinding. Rotterdamse maatschappelijke organisaties gingen met elkaar om tafel om zich samen sterk te maken voor vrijwilligerswerk tijdens de bijeenkomst die georganiseerd werd door Rotterdammersvoorelkaar.

Wethouder de Langen opende de bijeenkomst met veel energie en enthousiasme. Hij wilde iedereen laten weten dat als we samen (de gemeente Rotterdam, Rotterdammersvoorelkaar.nl en alle aanwezigen) onze schouders zetten onder vrijwilligerswerk, we nog meer kunnen bereiken. “Als je het beste van jezelf wilt laten zien, dan kun je dat het beste doen door iets voor een ander te doen”, aldus wethouder de Langen. Tijdens de bijeenkomst werden deelnemers geïnspireerd door experts uit het veld en uitgedaagd om met oplossingen te komen. Zo staat er op www.rotterdammersvoorelkaar.nl meer aanbod van vrijwilligers die zich eenmalig willen inzetten dan dat er vragen zijn. En organisaties en verenigingen staan juist te springen om vrijwilligers. Soms kan het zo simpel zijn als het wijzigen van je vacaturetekst. Maar je kunt ook denken aan creatievere oplossingen als het bieden van een gratis trainingsruimte voor jongeren om te breakdancen die in ruil daarvoor meehelpen achter de bar tijdens de wekelijkse bingo voor buurtbewoners.

Aanwezigen gingen naar huis met nieuwe ideeën, visitekaartjes en concrete acties. De verbindingen die gemaakt werden waren innovatief en verrassend. “Het samenbrengen van organisaties met uiteenlopende perspectieven en belangen maar ook hetzelfde doel is essentieel om de volgende stap te zetten in vrijwilligersland. Van sport tot vluchtelingenondersteuning en van de afdeling jeugd van de gemeente Rotterdam tot ouderenvervoer, iedereen is gebaat bij het vernieuwen van vrijwilligerswerk zodat we dat actiever, prominenter en leuker kunnen maken in Rotterdam. Voor alle leeftijden, sectoren en interesses.”, aldus Astrid van der Steen, woordvoerder van Rotterdammersvoorelkaar.