In 2013 werd het prachtige Dakpark in Delfshaven geopend. Eindelijk kregen de bewoners uit de wijken Bospolder en Tussendijken meer groen in hun woonomgeving. Het Dakpark is maar liefst een kilometer lang, tachtig meter breed en negen meter hoog. Het park biedt Delfshavenaren een rustige, groene buitenruimte met horeca, speelvoorzieningen en een weids uitzicht over de stad en de haven.

‘Ik zie het als een goede ontwikkeling om groene oases te creëren op plekken in de stad waar daar behoefte aan is, zoals op platte daken. Zekerin dichtbebouwde gebieden is het groen een verademing.’, aldus VVD-raadslid Dieke van Groningen. Niet alles verloopt echter soepel sinds de opening van het Dakpark. Bewoners lopen regelmatig tegen problemen aan: een gesloten speeltuin, een konijnenplaag, een ingewikkeld traject om tot een ontmoetingsruimte te komen en een niet functionerende tweede Dakparklift. Daarom stelde de Rotterdamse VVD vragen aan het college over deze niet functionerende Dakparklift.

‘Het Dakpark moet voor iedereen goed toegankelijk zijn, ook voor mindervalide mensen. Hoe kan het dat de tweede Dakparklift na een jaar nog steeds niet in gebruik is? Met het zomerseizoen voor de deur is dit een zeer urgent probleem. Ik verwacht dan ook zo spoedig mogelijk een oplossing.’, aldus VVD-raadslid Dieke van Groningen.

Deel dit artikel