Al honderd jaar is het Rotterdams Philharmonisch het orkest van Rotterdam en dat wordt een jaar lang gevierd. Hét grote Eeuwfeest voor de hele stad is op zaterdag 9 juni, in het weekend van onze echte honderdste verjaardag. Kom naar het Schouwburgplein en vier het mee; de toegang is gratis!

Middag: Een muzikale circusact, optredens van jong talent, een concert door de Banda – de compacte variant van het Rotterdams Philharmonisch – workshops, video’s: een hele middag genieten, zittend op de tribunes of liggend op het Flying Grass Carpet met een drankje in je hand.

Avond: Grande Finale is het jubileumconcert door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van chef-dirigent Yannick Nézet-Séguin. Het Schouwburgplein is een eersterangs plaats om dit spectaculaire concert mee te maken via een megascherm, live vanuit de Doelen.