Nippon Express Nederland, W.P. Carey Inc. en het Havenbedrijf Rotterdam hebben een contract gesloten voor de ontwikkeling van het grootste distributiecentrum in Rotterdam. Door de uitbreiding van het door Nippon Express gehuurde ‘warehouse’ met zo’n 32.600 vierkante meter, komt het logistieke centrum op de Maasvlakte als eerste in de Rotterdamse haven boven de 100.000 vierkante meter. Nippon Express Nederland is al sinds het einde van de jaren 70 als logistiek dienstverlener actief in de haven van Rotterdam. Sinds begin 2015 huurt zij een XXL-warehouse op de Maasvlakte van 70.000 vierkante meter; eigendom van logistiek vastgoed investeerder W.P. Carey. Hier worden onder andere producten voor Canon gedistribueerd.

De uitbreiding die nu gaat plaatsvinden, bedraagt 31.487 vierkante meter warehouse en 1.130 vierkante meter kantoor. In totaal komt het distributiecentrum daarmee op 103.951 vierkante meter, wat het tot het grootste warehouse van Rotterdam maakt en tevens één van de grootste in Nederland.

“We zijn zeer verheugd dat W.P. Carey en Nippon Express Nederland wederom investeren in hun faciliteiten in Rotterdam”, aldus Danny Levenswaard, manager Distribution & Warehousing Havenbedrijf Rotterdam. “Het onderstreept de positie van de Maasvlakte als logistieke hub.”

Er is de laatste maanden veel vraag naar logistiek vastgoed in de Rotterdamse haven. Het deed het Havenbedrijf eerder dit jaar besluiten nog eens 100 hectare land op de Maasvlakte 2 te bestempelen als distributiepark. Dit ‘Distripark Maasvlakte West’ is op dit moment de enig beschikbare ‘greenfield’ locatie in de Rotterdamse haven.

Bron&Foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel