Stroomuitval door waterlekkage stoominstallatie De patiëntenzorg in het Erasmus MC kan vandaag niet volledig opstarten omdat er een stroomstoring is in delen van het gebouw. De patiënten die het betreft worden gebeld. Het is nog onbekend hoe lang de storing gaat duren.

Vannacht is er een storing geweest in de stoominstallatie. Die is onder andere nodig voor luchtbehandeling en de sterilisatie van operatiegereedschap. De stoominstallatie is uitgeschakeld. In de kelder is waterlekkage ontstaan, met een stroomstoring als gevolg. Een aantal afdelingen kan niet beginnen met geplande behandeling van patiënten. Zij worden zo veel als mogelijk afgebeld en krijgen voorrang bij een nieuwe afspraak. Erasmus MC blijft de regionale functie voor opvang van ernstig zieke of gewonde patiënten vervullen.

Deel dit artikel