De opgeknapte Willemsbrug staat vrijdagavond 15 juni in de spotlights. Dan wordt op feestelijke wijze de nieuwe verlichting ontstoken. Omwonenden zijn uitgenodigd om mee te varen om het feestelijke moment mee te maken.

De Willemsbrug is het afgelopen jaar flink opgeknapt en opnieuw geschilderd. Dat was een enorme klus en bovendien werden de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd. In het straalgrit – dat wordt gebruikt om de oude verflaag van de brug af te stralen – bleek een heel kleine hoeveelheid asbest te zitten. Omdat de pylonen van de brug waren ingepakt in een beschermende tent, kwam het straalgrit niet in de omgeving terecht.

Uit onderzoek door onder meer de gemeente en onafhankelijke onderzoeksbureaus, bleek dat er geen gevaar was voor de volksgezondheid en dus konden de werkzaamheden worden hervat. Het icoon is volledig gestraald en opnieuw in de opvallende rode kleur geschilderd. Ook is nieuwe verlichting aangebracht, die wordt vrijdag dus feestelijk ontstoken.

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel