Er rijdt voortaan een gratis taxi tussen het Familiehuis Daniel den Hoed in Rotterdam-Zuid en het Erasmus MC in Rotterdam-Noord.

Exclusief
De nieuwe, kosteloze service is exclusief bestemd voor familieleden en vrienden die logeren in het Familiehuis Daniel den Hoed. Dat is gevestigd op Rotterdam-Zuid. Echter, de patiënten met kanker zijn recentelijk verhuisd naar de nieuwbouw van het Erasmus MC, op de Noordoever.

Tot eind 2020
De vervoersregeling wordt belangeloos aangeboden door het Rotterdamse vervoersbedrijf Trevvel. De service duurt tot aan de opening van het nieuwe Familiehuis, naar verwachting eind 2020. Dit nieuwe Familiehuis komt vlakbij het Erasmus MC, aan de Coolhaven, in de nieuwe wijk Little C.

Prachtige geste
“Tot de opening van het nieuwe Familiehuis blijven familieleden en poliklinische kankerpatiënten van harte welkom in het huidige logeerhuis aan de Groene Hilledijk. Zeker voor gasten die van buiten Rotterdam komen en dichtbij hun dierbaren willen zijn, is dit een huiselijke en betaalbare optie. Wij zijn erg blij met de prachtige geste van Trevvel, die vervoer voor onze gasten naar het ziekenhuis gemakkelijk maakt. De gasten kunnen hun auto gratis parkeren bij het Familiehuis en worden geriefelijk en kosteloos naar het ziekenhuis gebracht”, zegt Rachel Maréchal, directeur van het Familiehuis Daniel den Hoed.

Vrijwilligers
Trevvel krijgt bij deze service de hulp van vrijwilligers, in samenwerking met welzijnsorganisatie DOCK. “Wij vonden de doelstelling van het Familiehuis zo aansprekend, dat we deze dienst graag faciliteren” zegt Ron van de Peppel, algemeen directeur van Trevvel.