Lars Veldwijk heeft een contract getekend bij Sparta Rotterdam. De spits komt over van FC Groningen en tekent een overeenkomst voor één seizoen met daarbij nog een optie voor een extra jaargang.

De spits kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur in Rotterdam-West. “Ik heb heel duidelijk gekozen voor Sparta Rotterdam. Na gesprekken met de technische mensen bleek duidelijk dat de ambitie van Sparta heel erg aansluit bij mijn plannen. De club wil promoveren. Dat de Eerste Divisie komend seizoen een hele interessante editie wordt met veel clubs die bovenin willen spelen is bekend, maar die uitdaging gaan we graag aan. Persoonlijk vind ik het ook prettig om terug te keren naar deze regio en dan is Sparta een uitstekende keuze,” aldus Veldwijk.

Technisch Manager Henk van Stee vult aan: “Met de komst van Lars Veldwijk vullen we al in een vroegtijdig stadium de spitspositie in voor het komende seizoen. Lars is een spits die bekend staat als een speler die doelpunten kan maken. Hij is niet voor niets eerder topscorer geweest van de Eerste Divisie.” Over de transferperiode tot nu toe vertelt Van Stee: ”We hebben te maken met veel concurrentie bij het aantrekken van spelers, niet alleen van clubs uit de Eerste Divisie maar ook uit de Eredivisie. Lars was uiteraard nationaal en internationaal bij andere clubs in beeld, maar we hebben ook teams uit de Eredivisie afgetroefd die hem graag wilden aantrekken. Wij hebben dezelfde ambitie als Lars, promotie naar de Eredivisie! Voor de club is dat een belangrijk doel en Lars wil daaraan een grote bijdrage leveren om zodoende na Sparta weer een mooie stap te maken in zijn voetbalcarrière.”

Bron&Foto: Sparta Rotterdam / Awé Krijger