Vrijdagavond is een 34-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij dedodelijke schietpartij vrijdagmiddag in een woning op het Sandelingplein. De man reed vrijdag na het schietincident in een auto die volgens een getuige zou zijn weggereden vanaf het Sandelingplein.

Net voor vijf uur vrijdagmiddag werd in een woning aan het Sandelingplein een man doodgeschoten. De politie werkt aan de zaak met een grootschalig onderzoeksteam. Dit team van rechercheurs en informatie-analisten werkt hard aan het achterhalen van de toedracht van het schietincident.

Na sporenonderzoek in de woning en portiek, werd buurtonderzoek gedaan. Daarbij zochten rechercheurs o.a. naar beschikbare camerabeelden.

Getuigen zagen na het schietincident twee mannen uit het portiek rennen. Een van de getuigen zag deze mannen vervolgens in een auto vertrekken. Agenten zochten in de omgeving naar het tweetal én de auto. Rond 21.35 uur reed de genoemde auto op de Maasboulevard. Daar zetten agenten de auto aan de kant en hielden de 34-jarige bestuurder aan. Zijn rol wordt nu onderzocht.

Het slachtoffer blijkt een 30-jarige man uit Roermond te zijn. Het is nog onbekend wat de man in Rotterdam kwam doen en waarom de dader(s) het op hem gemunt hadden.

Foto: politie

Deel dit artikel