Opera, echte filmmuziek of klassieke muziek is niet saai of ouderwets maar springlevend en alom aanwezig.

Het Veerhaven Young Talent Concert is het levende bewijs hiervan, met optredens van het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en de talentenklas van de SKVR onder leiding van Jim Roodnat. Dit jaar komt op 26 augustus een grootse podiumbezetting doordat er aansprekende koorstukken zijn toegevoegd die gezongen worden door het Rotterdams Operakoor.

De jonge Pelle van Esch (bastrombone) treedt op en is zowel als componist als solist een ontdekking uit de stal van Classic Young Masters. Miranda van Kralingen heeft haar sporen verdiend als sopraan. Zij coacht nu zangtalent en presenteert deze middag het Veerhaven Young Talent Concert.

Het gratis openluchtconcert begint om 14.00 uur.

Foto: Rotterdams Operakoor