Zondag 1 juli is de tweede editie van het Rotterdam Water Weekend. Een event in het Maritiem District met de 010 City Swim, het Sinfonia Maritiem Concert, maar ook met muziek, kunst en lekker eten. ‘Dit evenement is bedoeld om het Rotterdamse water te vieren’, zegt Sander Waterval, bewoner en ondernemer in het Maritiem District. Waterval is met de recentelijk opgerichte Stichting Maritiem District organisator van het het Rotterdam Water Weekend. Samen met musea, ondernemers en bewonersverenigingen streeft de organisatie naar meer en diverse activiteiten op het water en op een versterking van het Maritiem District. Het festival op 1 juli is volgens Waterval een uitstekend middel om het Maritiem District op de kaart te zetten. ‘Want het is al lang geen saai gebied meer, maar juist een levendige en hippe woonwijk.’

Zondagmiddag 1 juli is de officiële aftrap in de Wijnhaven bij jachthaven ‘The Red Apple Marina’ met het aanmeren van een tweede Wikkelboat en een feestelijke borrel met muzikale optredens. Vanaf 13.00 uur tot 19.30 uur is er een kadeprogramma waarbij vrijwel alle ondernemers en musea langs de Wijnhaven en Leuvehaven horeca en entertainment bieden. Zo zijn er barbecues, muzikale optredens en een kunstexpositie met 25 Rotterdamse kunstenaars bij onder andere Club Gem en H2otel. Ook kunnen bezoekers deelnemen aan verrassende wandel- en vaartours in het gebied.

Tussen alle hoogbouw zwemmen honderden deelnemers aan de 010 City Swim rond het Wijnhaveneiland voor het goede doel: de Daniël den Hoed Stichting. Er kunnen 500 zwemmers meedoen, aan verschillende afstanden. En er zijn nog wat startplekken. Op de kades is tijdens de 010 City Swim voor alle toeschouwers een vol programma met horeca en entertainment.

Het Rotterdam Waterweekend speelt zich op 1 juli af rond de Wijnhaven en Leuvehaven. Met de 010 CitySwim, het Sinfonia Maritiem concert en vele activiteiten naast het water.In de avond is er het Sinfonia Maritiem Concert, dat officieel geopend wordt door burgemeester Aboutaleb. Bezoekers kunnen gratis op de omliggende kades van de Leuvehaven genieten van klassieke muziek met jazzelementen. Met optredens van onder meer het orkest Sinfonia Rotterdam, jazz-trompettist Eric Vloeimans, Shantykoor ‘De Hoeksche Waard’ en spoken word artiest Romano Haynes.

Bron&foto: gemeente Rotterdam