Onlangs kondigden wij aan om de komende weken/maanden voor jullie anoniem op pad door Rotterdam te gaan en de smaken en services te testen van verschillende Rotterdamse bedrijven. We zijn door Rotterdam heen gecrosd en hebben vijf bedrijven gevonden die pasfoto’s maken, en zijn daar vervolgens naar toe gegaan.

Lees ook: Hoe is het gesteld met de kwaliteit en service van Rotterdamse bedrijven?

De pasfoto in een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs moet voldoen aan een aantal eisen. Er gelden eisen voor: maatvoering, fotokwaliteit, achtergrond, weergave, houding, uitdrukking, bril, belichting en positionering. De beste pasfoto’s uit Rotterdam komen dan ook van PictureMomentZ, gevestigd op het winkelcentrum Zuidplein. Van harte gefeliciteerd! Jullie hebben vijf keer gratis adverteren gewonnen op onze website en/of Facebookpagina.

Over de winnaar
PictureMomentZ is een kleine zaak op het winkelcentrum Zuidplein, pal tegenover de Zara en de Pearl. Eenmaal aangekomen op het winkelcentrum zijn wij direct naar deze fotowinkel, PictureMomentZ, gegaan. Daar troffen we een mooi ingerichte winkel en vriendelijk personeel waardoor we direct werden geholpen. ”Goedemiddag, waarmee kan ik u helpen? Ik gaf aan dat ik een pasfoto wilde maken voor mijn rijbewijs. Gaat u maar zitten op de zwart gekleurde stoel, haren netjes naar achteren, zodat uw oren goed zichtbaar zijn, mond gesloten en recht in de camera kijken. Kijkt u maar mee op het scherm vertelde de beste man. Bent u tevreden? Het zag er keurig uit. Wilt u vier of zes stuks vroeg de medewerker? Doe maar vier stuks antwoordde ik. Binnen nog geen twee minuten stond ik alweer buiten”, aldus de redacteur van Kom ie uit Rotterdam dan?.
De foto is ten opzichte van andere bedrijven, super scherp en goed belicht. Zo hoort het! Leuk weetje: ze maken ook nog eens de pasfoto’s voor de seizoenskaarten van Feyenoord!

Onze redacteur is bij een vijftal bedrijven langs geweeest: de prijzen per setje pasfoto’s verschillen, maar ook de service en kwaliteit. Wij hebben in totaal 55,50 uitgegeven bij deze vijf verschillende bedrijven

Resultaten
Rotterdam Pasfoto: 10 euro voor vier pasfoto’s. Dichtbij het Rotterdamse stadhuis, makkelijk bereikbaar.
Kamera Express: 12 euro voor zes pasfoto’s. Goede kennis van camera materiaal en ruim assortiment.
Primera West-Kruiskade: 9 euro voor zes pasfoto’s. Geen egale achtergrond, wel heel vriendelijk personeel.
PictureMomentZ:  12,50 voor vier pasfoto’s. Super snel, stond na één minuut weer buiten.
Foka: 12 euro voor vier pasfoto’s. Beetje overbelicht in het gezicht, moest een  soort plaat vasthouden. Medewerker was vriendelijk en deskundig.

We hopen dat jullie waarde hechten aan deze test. Welke branche zouden we hierna kunnen bezoeken? Denk aan bijvoorbeeld een patatzaak, bakker, kapper, noem het maar op. Alles is mogelijk.

Foto: Kom ie uit Rotterdam dan?