In juni bedankte Rotterdammersvoorelkaar samen met Ben & Jerry’s vrijwilligers van verschillende Rotterdamse organisaties. Zij werden verrast met de You’ve Been N’ice Award waar organisaties hun vrijwilligers voor konden nomineren. De beste vrijwilliger van Rotterdam, daar gingen ze naar op zoek..

En die zijn gevonden! Maar dit was niet 1 vrijwilliger maar dit waren er veel meer! Rotterdammersvoorelkaar en Ben & Jerry’s gingen op pad in 010 en kwamen bij 5 gerse organisaties langs om de winnaars te verrassen. Ze ontvingen een ijsprijs voor het gehele team, een Gers Bakkie Roffa pakket en natuurlijk een mooie award om als pronk stuk op kantoor te zetten.

Als eerste gingen ze langs bij Big Brothers, Big Sisters. Een prachtig bedrijf waar vrijwilligers 1 keer per week iets leuks ondernemen met kinderen van 5-18 jaar. En dat extra beetje aandacht wat de vrijwilligers altijd aan deze kinderen geven, kregen zij van Rotterdammersvoorelkaar door het in ontvangst nemen van de You’ve Been N’ice Award.

Daarna was Stichting Jarige Job aan de beurt, een mooi initiatief waar verjaardagsboxen worden ingepakt voor kinderen uit arme gezinnen. En dit keer zorgde Rotterdammersvoorelkaar ervoor dat niet alleen de kinderen maar ook de vrijwilligers een mooi cadeau kregen.

Daarna ging de ijs-bus richting Stichting Puik voor elkaar. Zij maken pruiken voor mensen die als gevolg van behandelingen tegen kanker hun haar verliezen en zelf geen pruik kunnen betalen. De hele stichting draait op vrijwilligers en daarom is niet alleen de genomineerde Theo bedankt, maar het hele team in het zonnetje gezet!

Ook verraste Rotterdammersvoorelkaar alle moestuin vrijwilligers van Groen Noord, die overvallen werden tijdens de lunchpauze. Deze vrijwilligers zorgen elke donderdag voor een mooi stukje groen in Rotterdam. Een super gezellige, diverse groep waar iedereen straalde toen wij met het warme weer wat ijsjes kwamen brengen.

Ook werd er een bezoekje gebracht aan Hutspot Hotspot die Ghizlane genomineerd had als beste vrijwilliger van Rotterdam. Ze werkte al sinds haar 11e in de gezellige keuken in Crooswijk en deed het altijd met een grote glimlach. Daarom verdiende zij volgens haar collega’s deze Award.

En last but not least kwam de Award terecht bij New Dutch Connections. Zij nomineerde Jannie, de super vrijwilliger van het bedrijf. Haar zelfbekroonde kleindochter kwam zelfs nog langs om haar te feliciteren! Zij zet zich in voor jonge vluchtelingen en doet het werk met veel plezier. Iedereen in Rotterdam bij NDC weet wie Jannie is, dat is zeker!

Deel dit artikel