Het culinair evenement Nederland Eet Uit! vindt op 20 september plaats in zeven steden in Nederland, waaronder in Rotterdam. Twee jaren geleden was de eerste editie in Amsterdam: voor één avond konden Amsterdammers tijdens Amsterdam Eet Uit! dineren in een peeskamertje op de Wallen, langs de lijn in de Johan Cruijff Arena of in de stuurhut van het pontje naar Noord. Dit jaar introduceert initiatiefnemer foodora Nederland Eet Uit!. Voor één avond maakt de bezorgdienst het mogelijk dat Bourgondiërs kunnen dineren op unieke locaties, die eigenlijk geen restaurant zijn. De exacte locaties staan nog niet vast, want het is dit jaar voor iedereen mogelijk om zélf een iconische of bijzondere plek in Rotterdam op te geven.

Dat er geen keuken op de locaties tijdens Amsterdam Eet Uit! beschikbaar waren, was geen probleem. Het fietsteam van bezorgdienst foodora bezorgde de lekkerste gerechten van lokale restaurants bij de bijzondere plekken. Zo ook dit jaar. Door het enorme succes van twee jaren geleden vond initiatiefnemer foodora het hoog tijd om in de andere zes steden waar de bezorgdienst ook actief is, een avond bijzonder dineren aan te bieden.

Vincent Hosman, Country Manager van foodora Nederland: “Vorige keer waren er veel meer aanmeldingen dan plekken en kon niet iedereen deelnemen aan het evenement. Met Nederland Eet Uit! pakken we het groter aan en kunnen mensen op meer locaties terecht voor een unieke ervaring in combinatie met onze service. ”De foodora-directeur hoopt op veel suggesties voor de tijdelijke restaurants. Hij is vooral benieuwd welke favoriete plekken of droomlocaties Nederlanders op zullen geven als dinerlocatie tijdens deze avond. “Iedereen kan meedenken waar Nederland Eet Uit! gaat plaatsvinden. Altijd al eens willen tafelen in het Stadhuis of een hapje willen eten in de hoogste top van de Erasmusburg? Geef je favoriete plek op in Rotterdam en wie weet dineer jij straks op een jaloersmakende droomlocatie.”

Locatie opgeven?
Via de Facebookpagina van Nederland Eet Uit! kunnen Rotterdammers drie weken lang hun lievelingsplek doorgeven als tijdelijk restaurant. Uit alle inzendingen wordt er een locatie per stad uitgekozen, waar Rotterdammers ook daadwerkelijk kunnen dineren tijdens Nederland Eet Uit! op 20 september. Eind augustus wordt bekend gemaakt welke iconische locaties er in de zeven steden geselecteerd zijn.

Over Nederland Eet Uit!
Nederland Eet Uit! is een eerbetoon van foodora aan de pareltjes van Nederland. Dit zijn plaatsen waar men normaal gesproken langsloopt, of juist met ingehouden adam naar staat te kijken. Op 20 september openen voor één avond iconische en bijzondere locaties (die normaal gesproken geen horecagelegenheden zijn) hun deuren als tijdelijk restaurant. Het diner wordt bezorgt door bezorgdienst foodora, die Nederland Eet Uit! mogelijk maakt in zeven steden in Nederland. Dit jaar is het voor het eerst dat mensen zelf een suggestie kunnen doen voor de tijdelijke restaurants.

Foto: Nederland Eet Uit!