Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag heeft woensdag in hoger beroep een gevangenisstraf van 20 jaar geëist tegen een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man wordt ervan verdacht in 2003 de 28-jarige Rotterdamse Feyenoordsupporter Udo van Aken te hebben doodgestoken.

De zaak bleef lange tijd onopgelost, tot verdachte zich in 2016 meldde bij de politie en bekende een Feyenoordsupporter in 2003 te hebben omgebracht. De rechtbank veroordeelde de man in juli 2017 tot 18 jaar, conform de eisvan de officier van justitie. De verdachte ging in hoger beroep.

Uit het politie-onderzoek kan worden afgeleid dat de verdachte die bewuste nacht van 23 november 2003, naar zijn zeggen onder invloed van alcohol en drugs, op de fiets door centrum Rotterdam reed. Daar beroofde de verdachte volgens het OM met geweld kort na elkaar een drietal voorbijgangers. In de visie van het OM is de verdachte die nacht vervolgens op de Rosestraat in Rotterdam ook Udo van Aken tegengekomen. Het slachtoffer zou verdachte slingerend op de fiets hebben zien aankomen en hem zelfs hebben gewaarschuwd. De verdachte zou hebben geprobeerd de telefoon van het slachtoffer op te eisen. Van Aken weigerde, waarop de verdachte hem meermaals met een mes zou hebben gestoken alvorens – met medeneming van de telefoon en portemonnee van Van Aken – op de vlucht te slaan. Het slachtoffer bleef alleen achter en stierf op straat.

Foto: privé

Deel dit artikel