Vanwege de weersverwachting is de plaatsing van de 70 meter nieuwe radartoren aan de Prinses Maximaweg op de zeewering van de Maasvlakte 2 uitgesteld. Het is nog niet zeker wanneer aannemer Hollandia Infra nu de drie delen aan elkaar gaat monteren.

Op dinsdag 12 juni vond het transport plaats en is de toren in 3 kant-en-klare delen op een ponton geladen en vanaf de Hollandia yard in Krimpen aan den IJssel naar het uiterste puntje van de Maasvlakte II vervoerd. Het bijzondere transport dat dinsdag dwars door Rotterdam voer, trok onderweg veel bekijks. Op woensdag 13 juni is het eerste deel van de toren op de funderingsconstructie geplaatst. Deze fundering werd eerder door Hollandia Infra partner Mobilis-Servicis gerealiseerd in de harde zeewering van Maasvlakte 2. Mobilis-Servicis realiseert in opdracht van Hollandia Infra ook de buiteninrichting en de bouwkundige voorzieningen binnenin de toren.

Bron&foto: Port of Rotterdam

Deel dit artikel