Morgen opent het Fairrukkelijkste ijsparadijs van Nederland: de Ben & Jerry’s Scoop Shop. Deze unieke winkel is te vinden in het centrum van Rotterdam. Naast de mogelijkheid om meer dan vijftien Ben & Jerry’s smaken te proeven, heeft de Scoop Shop een exclusieve menukaart met milkshakes, chunk shakes en versgebakken waffle cones. Uiteraard met ijs, waaronder de Rotterdamse smaak Gers Bakkie Roffa. Ben & Jerry’s kiest daarnaast voor producten van lokale ondernemingen: De Bakkerswerkplaats en Heilige Boontjes. De twee sociaal-georiënteerde ondernemingen uit Rotterdam leveren diverse producten zoals de lekkerste brownies en heerlijke koffie.

Ben & Jerry’s fans en ijs-liefhebbers die zin hebben in een menukaart vol speciale ijscreaties, zijn in de Ben & Jerry’s Scoop Shop op de Witte de Withstraat 39A op de juiste plek. In deze Fairtrade ijsjeswinkel zijn meer dan vijftien smaken Ben & Jerry’s ijs verkrijgbaar, waaronder de exclusieve smaak Cherry Garcia. Natuurlijk is ook Gers Bakkie Roffa, het ijsje dat Ben & Jerry’s eerder dit jaar speciaal lanceerde voor Rotterdam, te proeven. De menukaart bestaat uit meer dan ijscreaties, zoals sundaes, versgebakken waffle cones, (vegan) milkshakes en chunk shakes. Voor Ben & Jerry’s fans die liever niet van de bank komen om te genieten van de uitgebreide menukaart is er goed nieuws. Vanaf volgende week is het mogelijk om bestellingen van de Scoop Shop te laten bezorgen in Rotterdam.

Producten met een lokaal smaakje
Voor Ben & Jerry’s is betrokkenheid bij de lokale gemeenschap heel belangrijk. Daarom slaat het de handen ineen met verschillende Rotterdamse sociale ondernemingen voor de levering van overheerlijke producten. Zo worden de brownies, blondies en chocolate-chip koekjes gebakken in De Bakkerswerkplaats: een veilige en inspirerende werkomgeving voor mensen die in een normale werkomgeving niet mee kunnen komen, bijvoorbeeld door een sociale of verstandelijke beperking. Daarnaast komen de koffiebonen van Heilige Boontjes, een koffiemerk dat jongeren helpt te re-integreren in de arbeidsmarkt door koffie te branden. Artiest Noel van het Rotterdamse creatieve bureau Venour, heeft de kleurrijke muurschilderingen verzorgd om het verhaal van Ben & Jerry’s terug te laten komen in de winkel.

Free Scoop Day
De Scoop Shop opent haar deuren op vrijdag 20 juli van 11:00 tot 23:00 uur op de Witte de Withstraat 39A in Rotterdam. Op 25 juli viert Ben & Jerry’s de opening met alle fans met een speciale Free Scoop Day! Tussen 14:00 en 20:00 uur worden er (h)eerlijke scoops uitgedeeld aan alle ijsliefhebbers. Staat Free Scoop Day al in jouw agenda?

Foto: Ben&Jerry’s

Deel dit artikel