Bezoekers kunnen producten uit de Noordzee proeven tijdens een rondvaart door de havens van Maasvlakte 2, of met het gezin op fossielenexpeditie gaan.

Kinderen kunnen meedoen aan een rondleiding en knutselworkshops of naar een nieuwe tentoonstelling kijken over de verdieping van de Nieuwe Waterweg.

Zaterdag 4 augustus is er een rondvaart door de havens van Maasvlakte 2, met hapjes uit de Noordzee, bereid door restaurant New Fork. Tijdens een verse vislunch of diner met oesters, haring, makreel, gaat de rondvaart door het modernste havengebied van Europa, waar de grootste containerschepen afmeren. Maar waar ook nieuwe ruimte wordt gecreëerd voor offshore activiteiten. Aan boord vertelt een voorlichter alles over Maasvlakte 2.

Programma 4 augustus: Lunchvaart van 12.00-13.30 uur, dinervaart van 18.00-19.30 uur. Kosten voor lunch inclusief vaartocht van 1,5 uur zijn 32,50 euro per persoon (korting voor kinderen). Kosten voor dinervaart zijn 47,50 euro (korting voor kinderen). Kijk voor alle prijzen en reserveren op Futureland.nl.

Onder leiding van een fossielenspeurder worden strandexcursies georganiseerd in de zomervakantie. Op het Maasvlaktestrand geeft hij uitleg over het zoeken naar archeologische en paleontologische schatten, zoals gefossiliseerde hyenakeutels, mammoetbotten, woelmuiskiesjes en nog veel meer. Kijk voor datums, prijzen en reserveren op Futureland.nl.

Beeldend kunstenaar en kunstdocent Joanna Smolarz (Kunstatelier het Kruithuis) geeft tijdens de zomervakantie verschillende workshops voor kinderen. Ze beschildert met verschillende technieken – zoals aquarel, acryl, potlood en viltstiften – stenen die zij zelf verzamelt op het Maasvlaktestrand. Ook leert ze kleine zeedieren kleien en is er de mogelijkheid om een echt doek te beschilderen. Kosten zijn 2 euro, materiaal en begeleiding zijn inbegrepen. De workshops worden aangeboden tussen 11 en 16 uur. Aanschuiven kan op elk moment.

Op alle woensdagen, zaterdagen en zondagen kunnen de jonge bezoekers en hun ouders/begeleiders deelnemen aan een actieve kinderrondleiding. Deze starten om 14 uur met een korte film. Daarna gaan de kinderen met hun ouders/begeleiders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. De kinderrondleidingen zijn gratis toegankelijk, reserveren is niet nodig.

Het hele gezin kan met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand komen en een speurtocht doen. Welke dieren zijn er in de haven en welke bedrijven in de omgeving? Kosten voor de expeditie met speurtocht inclusief busvervoer zijn 6,95 euro per persoon. Voor meer informatie en reserveren zie Futureland.nl. Neem je verrekijker mee!

In maart is het officiële startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineen geslagen zodat ook zeeschepen met een diepgang van 15 meter de Botlekhaven kunnen bereiken. Hierdoor kan tot 50% meer lading worden vervoerd. Ditis goed voor de concurrentiepositie van Rotterdam. Het project omvat de verdieping van de Botlek en – over een traject van 25 kilometer – de verdieping van de Nieuwe Waterweg, Het Scheur en de Nieuwe Maas.

Bezoekers van FutureLand komen alles te weten over dit omvangrijke project in de tentoonstelling ‘Van diep naar dieper’. Middenin de haven ervaren ze wat erbij komt kijken wanneer 5 miljoen kuub baggerspecie vrijkomt bij de grootschalige verdieping. Pas op voor natte voeten!

Er is een verbinding vanuit Hoek van Holland naar de Maasvlakte over water. De RET brengt de bezoeker met de Fast Ferry in een uur naar de Maasvlakte. Onderweg zijn containerterminals, zeeschepen en misschien zeehondjes te zien. Zie RET.nl voor tijden en prijzen. De fiets kan mee, vanaf de afstapplaats is het ca. 20 minuten fietsen naar FutureLand.

Ook is er een wekelijkse verbinding op zondag vanuit Rotterdam met luxe touringcar vanuit Rotterdam CS en Willemsplein. Onderweg trekt de haven aan de bezoeker voorbij. Vanuit FutureLand maak je een uitgebreide rondvaart door de nieuwe havens. Zie Spido.nl voor programma, prijzen en vertrektijden.