In een hotel aan het Schiedamse Nieuwlandplein is vanochtend een zwaargewonde man aangetroffen. In het onderzoek naar wat zich afspeelde zijn twee mannen aangehouden.

De politie kreeg rond 03.30 uur de melding van een steekpartij dat er gewonde man in een hotel/kamerverhuur aan het Nieuwlandplein in Schiedam. Agenten troffen inderdaad een zwaargewonde man aan die veel bloed had verloren. Hij had een wond, vermoedelijk een steekwond, in de nek.

Getuigen vertelden dat er eerder die nacht amok was gemaakt door twee bewoners. Ze zouden ook een vrouw mishandeld hebben. De politie was daarvoor niet gebeld. Die twee Letse mannen van 27 en 36 zijn vervolgens aangehouden. Gekeken wordt of zij een rol hebben in het letsel van de zwaargewonde man.

Ook andere mogelijkheden die de verwondingen kunnen verklaren worden onderzocht. Bijvoorbeeld dat de man zich dit zelf heeft aangedaan. De politie kan dat op dit moment ook nog niet uitsluiten. Ze hopen dat de gezondheidstoestand van de het man het toelaat om hem vandaag te kunnen horen. Zijn identiteit is nog niet officieel vastgesteld.

Deel dit artikel