Rotterdammers die dromen van hun favoriete activiteit of eigen evenement op een prominente plek in de stad, kunnen zich vanaf vandaag gratis aanmelden voor de winactie van het Stadspodium. Het podium en park op het Grotekerkplein is deze zomer voor een hele dag te winnen. Het Stadspodium is het openluchtpodium voor Rotterdammers en door Rotterdammers. Daarom werd het tijd om de Rotterdammers uit te nodigen zelf iets te organiseren op en rond het podium. Het is de eerste keer dat Stichting Stadspodium deze winactie organiseert en de organisatie kijkt nu al uit naar alle originele en creatieve inzendingen.

Het Nieuwe Stadspark is dé Rotterdamse ontmoetingsplek voor jong en oud. Het wordt ook wel de groene oase van de binnenstad genoemd dankzij haar groene grasmat, gelegen aan de voet van de Laurenskerk. De hele zomer lang kan iedereen gratis meedoen aan allerlei activiteiten, georganiseerd in samenwerking met verschillende Rotterdamse partijen. Zo vinden er elke zondag danssalons plaats, kunnen sportievelingen meedoen aan de bootcamp, is er voor de kinderen Kids Kick It en zoekt men de rust op tijdens de wekelijkse stadsmeditatie.

Open voor iedereen
Omdat het Nieuwe Stadspark van iedereen is, stelt het Stadspodium haar podium en park voor een gehele dag ter beschikking aan de Rotterdammer met het beste idee op het gebied van ontmoeting, bezinning en meedoen; de kernwaarden van het plein. Wie altijd al eens een slaapfeestje, spelletjesmarathon, filmmiddag, watergevecht, gala, high tea, recordpoging of iets anders heeft willen houden op de tofste plek in het hart van Rotterdam, kan zich vanaf vandaag inschrijven!

Deelnemen aan de winactie is simpel; dien je idee in vóór zondag 19 augustus via het formulier op www.stadspodium-rotterdam.nl/win-het-stadspodium. Op 23 augustus wordt de winnaar via de social mediakanalen van het Stadspodium bekend gemaakt. Het winnende idee zal nog dit jaar plaatsvinden.

Foto: Geisje van der Linden