Op 3, 4 en 5 augustus kunnen bezoekers van het festival in het Vroesenpark in een wereld duiken van poëzie, literatuur en muziek. Door het park zijn het hele festival door installaties en performances te zien van kunstenaars en theatermakers.

Duizel in het Park opent met het spoken word-programma Wereldwoorden van M., Mariana Hirschfeld en Rachel Rumai, en voordrachten van Nederlands literaire talent Marieke Lucas Rijneveld. Naast de Nederlandstalige indie-rock staat Britse folktronica en R&B, en een mix van 60’s, 70’s, folk en americana op het programma.

Op de zaterdag wisselen indie-folk bandjes af met Nederlandstalige liedjes en elektronisch experiment. Zo kunnen bezoekers luisteren naar optredens van bijvoorbeeld MoonMoonMoon, LaPiratesse, Winterdagen en troubadour Lucky Fonz III. Op literair gebied vinden er voordrachten plaats van Henk van Straten, Joke van Leeuwen en Fikry El Azzouzi en presenteert schrijver-in-residence Corinne Heyrman verhalen uit Rotterdam Noord, die ze ontwikkelde in aanloop naar het festival.

De laatste dag van Duizel in het Park is er één van ritmische muziekpartijen en neo-klassieke melodieën. Zoals artist Pitou en de Engelse Poppy Ackroyd. Ook op de zondag zijn te vinden: Kobra Ensemble, broeder Dieleman, Jeroen Dirrix en Janna Lagerström met, als afsluiter het Broken Brass Ensemble.

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel