Pleinbioscoop Rotterdam staat voor negentien zomeravonden film in het Museumpark. Bezoekers brengen een eigen stoeltje mee of huren er een, en kunnen van 8 tot en met 26 augustus genieten van films op groot scherm.
Het hoofdprogramma bestaat uit een verzameling van de beste films van het afgelopen jaar. Een greep uit het programma: The Shape Of Water, The Florida Project, Call Me By Your Name, The Rider, Dunkirk. Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag draaien er kinder- en jeugdfilms, compleet met popcorn, snoephuis, en kaartjes kopen en laten scheuren. Omdat het kinderprogramma overdag plaatsvindt, is het overdekt.

Dit programma bestaat uit ‘En Plein Public’ en ‘Pitchen op het Plein’. Bij ‘En Plein Public’ tonen korte films als amuse bij de hoofdfilm. De maker van de film die van de vakjury als beste wordt beoordeeld, ontvangt een geldprijs voor een volgende productie. Bij ‘Pitchen op het Plein’ kunnen filmmakers hun kortefilmidee bij het publiek pitchen. Het publiek kan de filmmakers steunen door de statiegeldbeker te doneren aan de productie.

23 Augustus staat in het teken van dovencultuur. Dove en slechthorende jongeren bemannen voor een avond alle posten van de openluchtbioscoop, van de bar tot de kaartverkoop. Met Nederlandse Gebarentaal kunnen bezoekers dus overal terecht. Wie geen gebarentaal kent, zal een beetje creatief moeten communiceren. Een filmavond met een twist. De hoofdfilm is Black Panther. De film is Nederlands ondertiteld en er is ringleiding aanwezig.

Op 13 augustus draait de documentaire Doof Kind: een portret van de dove tiener Tobias, die zich helemaal thuis voelt in de wereld van de doven. Deze film geeft een inkijk in de dovencultuur. De film is Nederlands gesproken en Nederlands ondertiteld en er is ringleiding aanwezig.

Bron&foto: gemeente Rotterdam