Donderdag 9 augustus is er een koedoevrouwtje (Afrikaanse antilope) geboren in Diergaarde Blijdorp. Ze is Bobo genoemd. Umusa is haar moeder en Nico, die in februari overleed, haar vader. Umusa is een ervaren moeder die al zeven gezonde jongen op de wereld heeft gebracht (inclusief deze kleine).

De verzorgers merkten dat de bevalling naderde omdat Umusa met haar staart omhoog liep. Om haar rustig te laten bevallen, waren de koedoes alvast gescheiden van de giraffen, waar zij normaliter mee samenleven op de ruime Savanne. Uiteindelijk is Bobo in de stal geboren. De Blijdorp-groep bestaat nu uit vier koedoes. De vrouwtjes Umusa, Alette, Nora en de kersverse Bobo. Een dierverzorger maakte deze foto vlak na de geboorte.

Het jong verblijft nog even achter de schermen en zal binnenkort in de gerenoveerde stal, een rijksmonument, of op de savanne te bewonderen zijn. Doorgaans liggen jonge antilopen op een vaste plek en komt moeder af en toe langs om te zogen.

Deel dit artikel