Ontdek Recreatiegebied Rottemeren en alles wat dit prachtige gebied te bieden heeft. Vanaf 31 augustus tot en met 5 oktober is het iedere vrijdagavond ‘de Rotte Nazomeravond’. U fietst, wandelt of kajakt/supt door één van de deelgebieden. Onderweg passeert u leuke hotspots waar u kennismaakt met de activiteiten. Activiteiten zoals snowtuben, een Elliptigo uittesten, een stukje zeilen, bijzondere vogels spotten, meedoen met een mini-workout of een kijkje nemen in een galerie.

De Rottemeren is een uniek en veelzijdig recreatiegebied. Het eeuwenoude riviertje de Rotte vormt de ruggengraat. In het gebied vindt u vele jachthavens, restaurantjes, beeldende kunst, outdoor sportmogelijkheden en overal plaatsen om te zonnen, fietsen, zwemmen, wandelen, kanoën, picknicken, paardrijden of de natuur te ontdekken. De Rottemeren bestaat uit meerdere gebieden met ieder een eigen karakter.

De routes zijn vooraf uitgezet. Met een stempelkaart op zak gaat u van start. De ene keer ontdekt u het gebied per fiets, de andere keer te voet of via het water.
Op de routes zijn diverse activiteiten en hotspots. Van mooie vergezichten en verborgen plekjes tot stoere en verrassende activiteiten. De activiteiten zijn voor jong en oud, maar niet geschikt voor de echte kleintjes. Bij de finish krijgt iedereen een goodybag vol met informatie. Neemt u deel aan alle zes de tochten? Dan maakt u kans op één van de 6 mega goodybags, vol met gratis activiteiten en uitjes van de deelnemende organisaties. Van gratis etentjes en kanotochten tot flinke korting op boothuur en kinderfeestjes.

Bron&foto: gemeente Rotterdam/Joep Boute