Direct nadat de melding binnenkwam over een flinke ruzie en de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen, ging de politie donderdagavond met meerdere eenheden naar de Sumatrastraat in Rotterdam. Daar troffen de agenten de ruziënde groep. Het aangetroffen vuurwapen werd in beslag genomen en zeven personen werden aangehouden. In het onderzoek naar het incident werd vrijdag nóg een vuurwapen gevonden en nog een verdachte aangehouden.

Rond kwart over zeven meldden meerdere getuigen dat op de Sumatrastraat een groot aantal personen ruzie met elkaar had en dat er werd gesproken over vuurwapens. Toen agenten de straat in kwamen rijden, liep een van de betrokken meteen weg. Agenten gingen er achteraan en zagen dat de man een vuurwapen weggooide. Op de Tolhuisstraat hielden ze de 30-jarige Rotterdammer aan. Het vuurwapen namen ze in beslag.

De andere ruziemakers dachten hun kans schoon te zien, toen de politiemensen bezig waren met hun kompaan. Ze stapten in een auto en reden weg. Maar kwamen niet ver. Aan de Maashaven Noordzijde gaven andere agenten hen een stopteken. Vervolgens benaderden ze de inzittenden van de auto met een techniek speciaal voor gevaarlijke verdachten (BTGV) en hielden hen aan. Het gaat om mannen van 23, 24 en 28 jaar oud en een meisje van 15, allen uit Rotterdam.

Het bleek niet overbodig dat de politie met meerdere eenheden kwam. Een koppel agenten dat nog aan de Tolhuisstraat was, zag twee mannen verdacht onder auto’s kijken. Ze hielden de twee, een Rotterdammer van 23 en een Ossendrechter van 26, aan. Daarna zochten de omgeving af naar een mogelijk tweede vuurwapen, maar dat werd donderdag niet gevonden. Vrijdag wel, toen rechercheurs de woning van een van de verdachten doorzochten. Naast een tweede vuurwapen, troffen ze twaalf kilo henneptoppen en twee bussen pepperspray aan. Een 60-jarige man uit Dordrecht, die ook in de woning was, werd aangehouden.

Foto: politie

Deel dit artikel