Vlak na de zomer, van 31 augustus t/m 2 september, nog even doen alsof het vakantie is: bij Camping Crooswijk kan het. Drie dagen (en 2 nachten) staat het festivalterrein open voor iedereen die houdt van muziek in campingstijl, lekker eten en drinken, heel veel kinderactiviteiten en natuurlijk bingo. Topacts op het muzikale programma zijn onder meer de Wannebiezz, Gelukzoekers, WLDRF, MC JR & Th’acquisition, Saabeel en Sarah & Julia.

Kampeergast of dagtoerist
Op het Schuttersveld kun je dit jaar maar liefst twee nachten kamperen met je eigen tentje, terwijl er drie dagen lang een vol programma is met muziek, theater, sport, spel en kinderactiviteiten. De camping is de plek om te genieten van heerlijk eten en drinken, van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Kamperen hoeft niet; gewoon een dagje langskomen mag ook. Met het hele gezin, je (schoon)moeder, nieuwe liefde of de buurvrouw. Het prachtige festivalterrein staat open voor alle feestgangers en dagtoeristen, jong en oud – uit Kralingen-Crooswijk en daarbuiten.

Programma highlights
De Rotterdamse toppers de Wannebiezz zijn dit jaar weer van de partij, op vrijdag 31 augustus, net als de energieke drumband Convoi Exceptional. Op zaterdag 1 september is er een optreden van de verrassende act WLDRF, we zien Jeffrey en Nathalie Saabeel terug met hun act Siblings en Gelukzoekers zet de tent op stelten. Op zondag komen de meiden Sarah & Julia langs voor een spetterende show! Natuurlijk is er bingo, karaoke, kunst en theater; en vertier met de gastvrouwen Kirsti & Olga en presentatrices Tante Ali van Maaswatert en Jet Sol. Kom shoppen in de campingwinkel of haal een vette hap bij Hans Worst. Echt vakantie!

Praktische informatie
Camping Crooswijk wil graag voor iedereen toegankelijk zijn, door mensen uit de buurt te betrekken en de kosten in de gaten te houden. De entree bedraagt 3 euro voor een hele dag en kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Tentplekkies voor een heel weekend zijn 15 euro per persoon, dat is inclusief drie dagen entree en een eigen kampeerplek. Dit jaar is er ook een ontbijt voor 5 euro per persoon. Kampeerplaatsen zijn eenvoudig te reserveren via de website campingcrooswijk.nl

Winnen!
Wie een tentplekkie wil winnen, hangt de mooie Camping Crooswijk-illustratie van Miki Black voor het raam, op een goed zichtbare plaats. In de maand juli zullen er een aantal kampeerplaatsen worden verloot onder deze deelnemers.

Meedoen?
Word vrijwilliger! Een handje helpen? Dat is bij Camping Crooswijk hard nodig! Als vrijwilliger kom je achter de schermen en zorgt de organisatie voor een flinke dosis gezelligheid. In de catering, rondom het podium, bij de (kinder)activiteiten en bij de op- en afbouw: overal komt de hulp goed van pas. Stuur daarom snel een mailtje naar vrijwilligers@campingcrooswijk.nl en geef door wanneer je beschikbaar bent.

Organisatie Camping Crooswijk is in 2017 ontstaan door een groep enthousiaste Crooswijkse ondernemers. Deze tweede editie wordt mede mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers en een financiële bijdrage van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, de dienst Kunst & Cultuur van de gemeente Rotterdam, de Rabobank, de Popunie en het Elise Mathilde Fonds. www.campingcrooswijk.nl https://www.facebook.com/campingcrooswijk

Foto: Evert Buitendijk