De brand die afgelopen dinsdagavond 28 augustus een explosie veroorzaakte in een woning aan de La Fontainestraat in Rotterdam-Lombardijen, is aangestoken. Er zijn twee verdachten aangehouden; een man die verdacht wordt van brandstichting en de huurder van het pand. Het betreft twee Rotterdammers van 44 en 36 jaar. De gemeente heeft het pand middels een spoedsluiting bestuurlijk gesloten.

Lees ook: Brand na explosie door wietplantage in flat Rotterdam-Lombardijen

In de woning werden na het blussen van de brand de resten van een hennepkwekerij aangetroffen. De politie had de specifieke woning juist op het oog om deze week te bezoeken, omdat er in twee weken twee meldingen waren binnen gekomen dat er zich mogelijk op dat adres een hennepkwekerij zou bevinden. Nog voordat dit bezoek kon worden afgelegd, werd de woning in de as gelegd. Er vielen geen gewonden.

Foto: Kom ie uit Rotterdam dan?

Deel dit artikel