Een maandelijkse talkshow voor en door Feyenoordsupporters in FC Walhalla, gepresenteerd door oud-fractievoorzitter van de SP én Feyenoord fan in hart en nieren, Emile Roemer. Met maandelijks nieuwe gasten en muziek van huisband De Happels.

Roemer spreekt met bekende en onbekende supporters over hun woeste liefde, vreugde, verdriet en onvoorwaardelijke trouw aan de Rotterdamse club. Allemaal vertellen ze hun verhaal over die grote liefde Feyenoord. Omdat er al genoeg wordt gesproken over opstellingen, wisselspelers en trainers gaat Gelül over die ene onmisbare speler die er altijd is en altijd zal blijven, de 12eman. Kortom: een talkshow met het betere gelul. Op 17 september ontvangt Emile speciale gasten Gerard Cox (gaat ie ’t lied Werkmansleed zingen?), Emile Meijer (de vrouw van Gerard Meijer) en Adri Moulijn (de weduwe van Coen Moulijn).

Ras-Rotterdammer en acteur Martin van Waardenberg bespreekt in zijn ‘culinaire’ column de kwaliteit van het voedsel in en rond de Kuip. Spoken word kunstenaar Christopher Blok (s)preekt als een nieuwerwetse dominee over Feyenoord en Rotterdam. Zoals hij dat eerder al deed met zijn ode ‘Vlees in de Kuip’ op Radio 1. Historicus Jan Oudenaarden is met acht Feyenoordboeken op zijn naam een wandelende Feyenoordencyclopedie. Presenteerde daarom onlangs de eerste voetbalencyclopedie van Nederland: ‘F is van Feyenoord’. Feyenoordsupporter Gerda Lems neemt op haar pure Rotterdamse manier de week van Feyenoord door. Eerder was ze al te zien in de PowNed-documentaire ‘Feyenoord op 1’ en als gast aan tafel bij Pauw. Oud-burgemeester van Rotterdam Ivo Opstelten is de special guest met een verrassende bijrol.

En ook niet verkeerd: Walhalla trakteert op het eerste biertje!

Deel dit artikel