Voor het vierde jaar op rij geeft de Rotterdamse volkszanger Edwin van der Toolen op zaterdag 3 november in Villa Thalia een live concert voor meer dan 800 fans. Van de week presenteerde hij de volledige line-up met bekende artiesten als Anita Meyer, Sieneke, de Havenzangers 2.0 en Danny Nicolay.

Daarnaast pakt de Rotterdammer uit met een songfestival halftime-show met onder andere Justine Pelmelay en de laatste winnares voor Nederland Getty Kaspers van Teach-in. Ook Sieneke zal het publiek trakteren met haar Nederlandse Eurovisie Songfestival inzending van 2010; Ik ben verliefd (sha-la-lie).

Met een ruim drie uur durende show en een repertoire van meer dan 70 opgenomen Nederlandse en internationale liedjes zal Villa Thalia opnieuw uit zijn voegen barsten. Van der Toolen is zelf dolenthousiast over dit aankomende concert: “Vorig jaar heb ik zoveel complimenten gekregen van mijn fans. De verwachtingen voor dit concert zijn dus hoog, maar ik denk dat we die van vorig jaar gaan overtreffen. O man, ik kan niet wachten, was het vandaag maar 3 november!’’

Edwin in Concert is inmiddels een begrip geworden en geldt als het kleine Rotterdamse broertje van Toppers in Concert. Elk jaar maakt de zanger er één groot meezingfeest van. Vorig jaar pakte hij met zijn volledig uitverkocht concert uit met een line-up van K-otic, Pascal Redeker en Ruth Jacott. Een van de meest geliefde zangeressen van ons land overdonderde het publiek op haar bekende hits, zoals Hartslag, Vrij met mij en Blijf bij mij. “Ik ben zo blij dat Edwin dit soort dingen doet in Rotterdam, de stad moet leven en dit helpt daar enorm bij. Daarnaast doet hij dit als geen ander, dus ik was enorm vereerd dat ik hier mocht optreden!”, aldus Ruth Jacott.

Foto: Jim Hoogendorp