Het gaat goed met de drie welpjes van Aziatische leeuwin Lalana die op 21 augustus zijn geboren. Momenteel blijven zij in de kraamkamer achter de schermen. De verwachting is dat de kleintjes rond de herfstvakantie voor de schermen in levende lijve te zien zijn. Vanaf vandaag zijn de welpjes en Lalana al live via de webcam te volgen op de Blijdorp-website, in de nieuwste update van de Blijdorp-app en op een tv-scherm in de Diergaarde bij de leeuwenkijkhut.

Lalana, voor het eerst moeder, heeft haar nieuwe rol goed opgepakt. Ze is rustig en zorgzaam voor de drie energieke welpjes, die groeien als kool. Een van de drie welpjes is kleiner, maar even vitaal. Ze slapen veel en kruipen regelmatig over hun moeder heen. Binnenkort maken ze hun eerste echte stapjes en zullen ze nog actiever worden. Via de webcam kan iedereen hun ontwikkelingen volgen, zelfs vanuit de huiskamer! Dit is het eerste nestje in het nieuwe leeuwenverblijf. De Aziatische leeuwen zijn sinds 2015 ondergebracht in een gerenoveerd Rijksmonument met een ruim en groen buitengebied.

Foto: Diergaarde Blijdorp/Rob Doolaard