Op donderdag 27 september worden vijf kunstwerken en gedichten op gevels in Middelland feestelijk geopend met een wandeling. Iedereen kan vanaf 16.00 uur aansluiten en genieten van voordrachten van dichters en kunstenaars. Als onderdeel van het programma Mooi, Mooier, Middelland heeft de werkgroep Leefbaarheid het initiatief genomen om muren en leegstaande gevellijsten van een kunstzinnige invulling te voorzien. Sluit u aan bij de wandeling, de start is om 16.00 uur bij het verzamelpunt op het Middellandplein. De wandeling wordt om 17.30 uur afgesloten met een hapje en drankje op het Middellandplein.

De wandeling gaat langs de volgende werken:

1. Muurgedicht Lotgenoten van Jules Deelder, hoek Aleidisstraat / Middellandstraat.
2. Gevelkunstwerk The Power of Love van Efrat Zehavi, hoek Hendrik Sorchstraat / Middellandstraat.
3. Muurgedicht van Sappho en Joost van Geel, Joost van Geelstraat / Middellandplein.
4. Gevelkunstwerk The Nomad van Sidi el Karchi, hoek Claes de Vrieselaan / Volmarijnstraat.
5. Muurgedicht Middelland van Derek Otte, hoek Claes de Vrieselaan / Middellandstraat

In Mooi, Mooier, Middelland werken bewoners, ondernemers en de gemeente Rotterdam aan een programma ter verbetering van de wijk. Deze samenwerking is door burgemeester Aboutaleb co-creatie genoemd en houdt in dat bewoners en ondernemers de kar trekken. Zij bepalen de koers van de ontwikkeling van de wijk en de gemeente ondersteunt. Kenmerkend voor deze manier van werken is dat we samen onderzoeken wat co-creatie in Middelland betekent en dat iedereen welkom is zijn of haar steentje bij te dragen.

Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel