Bijzondere showcars, car audio, games, stands en auto live shows. Dat biedt de jubileumeditie van 100% Auto Live naast de bekende internationale selectie aan unieke, gepersonaliseerde auto’s. Op 13 en 14 oktober in Ahoy. Tienduizenden autofans kwamen in 2004 naar Ahoy om zich te vergapen aan de vele gepersonaliseerde auto’s. Tuning was ‘hot’ in de hoogtijdagen van MTV’s Pimp My Ride. Na drie edities nam Rotterdam Ahoy de organisatie over en investeerde in ‘live beleving’ door middel van demo’s en autostunts. Het publiek veranderde van hardcore ‘tuners’ naar een bredere doelgroep van autoliefhebbers.

‘Met zo’n 40.000 autofans in Ahoy is 100% al jarenlang één van de meest toonaangevende auto-evenementen van Nederland’, zegt Erika Bronkhorst van Rotterdam Ahoy. ‘We koesteren dat enorm en houden de internationale selectie van unieke auto’s in het hart van ons evenement. Van particuliere showcars, muscle cars, lowriders, supercars tot getunede trucks, in Ahoy zijn straks weer toppers op het gebied van ‘gepersonaliseerde auto’s’ te zien. Ook Audio Village met het laatste op het gebied van car audio en in-car entertainment blijft, net als de populaire driftshows in de Action Arena powered by Nankang op het buitenterrein van Ahoy. In de komende tijd zullen we het programma aanvullen met allerlei entertainment gericht op horsepower en auto’s. Aan de hand van nieuwe demo’s en shows en o.a. door aanbod op het gebied van gaming.’

Bron&foto: gemeente Rotterdam