Hebt u ze al gezien? In Rotterdam Noord staan ze al wat langer: paaltjes met rood-gele bordjes die wandelroutes aangeven.

Vanaf 27 september treft u dit wandelnetwerk ook aan in Rotterdam Zuid. U wandelt zo langs de mooiste routes in Rotterdam én omgeving. Wandelen geeft een gevoel van rust en ruimte. Een welkome verademing in onze drukke stad. Met het neerzetten van de paaltjes in Rotterdam Zuid is ook dit stuk van het Wandelroutenetwerk Zuid-Holland te bewandelen.

Het wandelnetwerk bestaat uit wandelroutes, die zijn voorzien van paaltjes met pijlen en knooppuntnummers. De paaltjes met verwijzingen zijn vaak geplaatst op kruispunten of splitsingen van paden en wegen. De pijlen verwijzen naar het volgende knooppunt. Met de knooppunten kunt u zelf uw route uitstippelen. U loopt langs de mooiste paden en stadjes en gevarieerde natuur- en recreatiegebieden. Wandelen kan in twee richtingen. Langs de route staan informatiepanelen met een overzichtskaart en informatie over de omgeving.

De route uitstippelen gaat eenvoudig via de computer of een app. Kies voor de optie ‘IJsselmonde’, daar staan de routes in en om Rotterdam. De uitgestippelde route kunt u uitprinten of downloaden voor offline gebruik. Of u navigeert langs de route met behulp van GPS. Inspiratie nodig? Maak dan gebruik van de interessante (thema)routes.

De routeplanner vindt u:

  • op de website: zuidholland.wandelen123.nl
  • op de gratis app Wandelen123. Deze is gratis te downloaden (in IOS en Android)

    Bron&foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel