Gemeente Rotterdam, netbeheerder Stedin en Evides Waterbedrijf gaan nog intensiever samenwerken. Dat gebeurt al in Rozenburg, Hoogvliet en Kralingen. Er moet veel gebeuren in Rotterdam. Jaarlijks vervangt de gemeente 40 kilometer riolering en reconstrueert Stedin gemiddeld 30 kilometer gas, maar ook vele kilometers waterleiding en elektriciteitskabels moeten vernieuwd worden. Door deze werkzaamheden te bundelen wordt overlast geminimaliseerd en blijft de stad zo bereikbaar mogelijk.

Bert Wijbenga (wethouder Handhaving, Buitenruimte, Integratie en Samenleven), Judith Koole (COO Stedin) en Annette Ottolini (Algemeen Directeur Evides) ondertekenden dinsdag het vernieuwde convenant ‘Samenwerken in de buitenruimte’.

Straat maar één keer open
De drie partijen hebben verschillende samenwerkingsvarianten ontwikkeld; in de meest intensieve variant werken zij met één gezamenlijke aannemer. Ook wisselen ze structureel informatie uit en stemmen planningen op elkaar af. Wethouder Wijbenga: ”Bewoners en ondernemers van Rotterdam hebben onvermijdelijk overlast bij werkzaamheden, maar we maken nu maar één keer de straat open, spreken met één mond en als we weg zijn komen we voorlopig niet meer terug, daar kun je vanuit gaan!”

Inmiddels zijn zo’n veertig convenant-projecten aangewezen in Rotterdam. Hiervan is al een tiental in uitvoering, onder meer in Rozenburg, Hoogvliet en Kralingen. Bekijk de video hieronder waarin deze projecten worden uitgelicht.

Foto: gemeente Rotterdam

Deel dit artikel