Bloemhof heeft er een nieuwe attractie bij! De wijk is sinds 10 oktober opgefleurd met een enorme muurschildering op het Dahliablok. Kunstenaars van Maison Savant hebben metershoge bloemen geschilderd op de hoek van de Dahliastraat en de Jasmijnstraat. Het bijzondere is dat deze bloemen zijn ontworpen door zo’n 30 kinderen uit de buurt, onder andere van basisschool De Sleutel en speeltuin De Klimroos.

Sanjana (11): “Ik woon hier vlakbij in de Dahliastraat en hou heel erg van bloemen. Dus ik vond het superleuk om mee te doen. Ik ben heel blij want er zijn vier bloemen van mij op de muur geverfd en ik loop er heel vaak langs!”

Bloemen voor Bloemhof is een initiatief van de gemeente Rotterdam om het gebied rond het Dahliablok leefbaar te houden. Daar koopt de gemeente 48 oude en kleine woningen en drie bedrijfsruimtes op. Die worden gesloopt en hier komen ongeveer 21 gezinswoningen in de koopsector voor in de plaats. Hierdoor wordt Bloemhof aantrekkelijker voor gezinnen. In Rotterdam-Zuid investeren gemeente en woningcorporaties, in het kader van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid, in mensen, woningen en woonomgeving.

Buurtbewoonster Sabina (41): “De tekening op de muur is heel mooi geworden! Ook is het goed dat de lege huizen zijn dichtgemaakt, zo lijkt het veiliger op straat. En met de nieuwe tuintjes in de straat ben ik erg blij. Nu niet vergeten water te geven.”

Foto: gemeente Rotterdam/Jan van der Ploeg