Nu de donkere dagen naderen, is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Rotterdammers met kapotte fietsverlichting kunnen dat op zaterdag 27 oktober gratis laten repareren. Vrijwilligers staan van 11.00-16.00 uur op de Blaak/Verlengde Nieuwstraat (bij Toondermonument) klaar om je verlichting te repareren. Ook krijg je meteen praktische informatie over veilig fietsen in het donker.

De actie is onderdeel van de campagne ‘Ik wil je zien’. De Fietsersbond en de online fietscommunity Fietsfan010 vinden het belangrijk dat fietsers verlicht fietsen. Dat scheelt ongelukken, bijna-ongelukken en veel ergernis bij andere weggebruikers. Met een goed verlichte fiets kom je veilig en zonder boete thuis. Bij gebrekkige verlichting loop je het risico op een boete. Een boete voor rijden zonder voor- en/of achterlicht komt op 55 euro en voor rijden zonder reflectie op de achterkant, trappers of wielen betaal je 35 euro.

Deel dit artikel