Vanochtend werd in Ikazia de 2500e bevalling van 2018 in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia gevierd. Algemeen directeur de heer Kievit kwam de heer Jagesar en mevrouw Haripersad uit Charlois persoonlijk feliciteren. De kleine Milagro kreeg het speciale ‘2500e bevalling kinderstoeltje’.

Eigenlijk zou de viering vanochtend in een kraamhotel in de regio plaatsvinden. Hier verbleef het gezin voor een paar dagen, voordat zij naar huis gingen. Maar omdat Milagro wat geel zag, zijn moeder en kind weer terug in Ikazia en werd de 2500e bevalling alsnog op eigen terrein gevierd.

Mevrouw Haripersad: “Milagro is vrijdagavond 26 oktober geboren in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia. Mijn vliezen waren al met ongeveer 36 weken gebroken. Uiteindelijk ben ik ingeleid en bevallen onder begeleiding van de klinisch verloskundige van het ziekenhuis. De bevalling verliep voorspoedig. We kennen Ikazia goed. We zijn hier zelfs alle twee geboren. We vinden het fijn dat Milagro hier ook geboren is.”

De heer Jagesar: “Milagro is ons eerste kindje. Een wonder, vinden wij. Daarom hebben we onze zoon de naam Milagro gegeven, wat ‘Wonder’ betekent in het Spaans. Leuk weetje is dat de voornaam van mijn vrouw, Karishma, dezelfde betekenis heeft in het Hindoestaans.”

Milagro is geboren in het Moeder en Kind Centrum van Ikazia waar het gezin centraal staat. Moeder en baby blijven ook na de geboorte samen op één kamer. Zo brengen zij zo veel mogelijk tijd samen door, ook de vader kan er steeds bij blijven. De geboorte- en kraamsuites geven moeders en hun familie het gevoel van thuis, met de zekerheid van medische zorg vlakbij.

Foto: Ikazia

Deel dit artikel